Pjover

Velo Grablje

Velo Grablje

Grad Hvar

ZAVRŠENA PROSLAVA SV. KUZME I DAMJANA ZAŠTITNIKA VELOG GRABLJA

U našem Velom Grablju, povodom blagadana zaštitnika sela, sv Kuzme i Damjana završen je višednevni program u organizaciji udruge Pjover. Program je započeo 19.09. na Večeri poezije prof. Milana Lakoša, gdje se recitirala poezija hvarskog pjesnika Jure Franičevića - Pločara, „Friži“, povodom 20. godišnjice njegove smrti. Iste večeri otovorena je i izložba „Osam godina U. Pjover“, gdje je slikovito opisan rad udruge,  povodom izborne skupštine. Slijedećeg dana, u subotu 20.09. održan je tradicionalni 10. turnir na male branke. Osvojila ga je ekipa „Godino“, pobjedivši u finalu ekipu „Caffe Pjaca“ 3-2. Popodnevni  program praćen je glazbom, uz dobru spizu i piće. Nakon turnira zabava se nastavila na humanitarnom koncertu u Vrbovskoj „S Petrom protiv multiple!“, gdje je nastupio Plavi orkestar.

Na sam blagdan 26.09. svečanu svetu misu predvodio je Biskup mons. Slobodan Štambuk , a u popodnevnim satima održana je tradicionalna procesija. Navečer je održan ples ispred Poljoprivredne zadruge, a za dobru atmosferu pobrinula se grupa „Đir“ iz Splita.

U nedjelju 28.09. održana je Izborna skupština „Pjovera“, te je za novu predsjednicu izabrana je Ivana Tudor.  Predstavio se novi upravni odbor, novoizdani bilten i najnoviji projekt „zeleno svjetlo „ , koji nastoji pomoći u ideji revitalizacije i zaštite etno-eko sela V. Grablje. Izabrani novi upravni odbor zahvalio se svim dosadašnjim članovima i prisjetio se počasnog predsjednika udruge, pokojnog prof. Nikše Petrića. Proslava je završena 5. memorijalnim nogometnim turnirom Lukša Nezić. Sudjelovale su četiri hvarske ekipe; domaćin NK Levanda, NK Vrisnik, NK Varbonj, i HNK Vatra iz Poljica. Osvajači ovogodišnjeg turnira koji se igrao u Križnoj luci u Hvaru su NK Varbonj, pobjedivši u finalu Levandu 1:0. U utakmici za treće mjesto Vrisnika je svladao Vatru. Za najboljeg igrača izabran je Tedi Posinković, dok je najbolji vratar bio Miro Jerković, obojica iz NK Varbonj. Nakon ceremonjije dodjele pehara i poklona, manifestacija je završena uz druženje i prigodni domjenak.

Iz novog Upravnog odbora udruge,  zahvaljuju se svim članovima, sudionicima i sponzorima na podršci u organizaciji.

Udruga Pjover

10.10.2014.


Povratak na novosti