Pjover

Velo Grablje

Velo Grablje

Grad Hvar

ZAVRŠENA PROSLAVA SV. KUZME I DAMJANA

ZAVRŠENA PROSLAVA SV. KUZME I DAMJANA

Donosimo osvrt na program proslave Sv. Kuzme i Damjana, zaštitnika Velog Grablja, koji se održao od petka, 21.9. do subote, 29. 9. 2012. godine.

U petak je održana predstava „Zelene škure“ u izvedbi Dramskog studija mladih Hvar. Predstava je odlično „odigrana“ u prirodnom ambijentu velograbaljskih kuća i trga, što je dalo dodatnu draž odličnoj predstavi. Zahvaljujemo Dramskom studiju i voditeljici Dorlores Kolumbić. Nakon predstave u Poljoprivrednoj zadruzi, otvorena je izložba „U početku bijaše riječ“, autora fra Marija Roka Marinova, kojem također zahvaljujemo na izvrsnoj suradnji.

8. Turnir na male branke prošao je u veseloj i sportskoj atmosferi. Ovogodišnji prvaci su ekipa „Boeing 678“ ( Stipišić, Jeličić, Krhan, Gilve), drugoplasirani su ekipa „Nikako“, treći „DUC“ (družina uglednih cugera iz Sv. Nedjelje), dok su četvrti bili, već poznata ekipa s pet imena Matko - „Tomato“. Ostale nagrade redom: Fair play - Bukainka bronx, Najbolji strijelac s 10 golova Nikola Plenković DUC, najbolji igrač Ante Jeličić Beleca, najsimpatičnija gledateljica Nila Bilić, Lutrija je otišla u ruke portugalca Carlosa, novopečenog igrača NK Levande ( papiri se još prebacuju preko granice J). Zahvaljujemo svima na pomoći u organizaciji...posebno pekarama Klas i Kraljici Mira, Miliju, Offero prima d.o.o, Nautici, Mizaroli, Galešniku, Villa Dinki, Caffe baru „Anna“, Falko baru, te frizerskim salonima Hote sete, i Meggi... i svim ostalima...

U nedjelju poslije mise održana je skupština udruge Pjover, gdje se iznjeo dosadašnji rad kroz proteklu godinu, i budući planovi  što nas oćekuju u 2013. godini.

Ponedjeljak je bio dan odmora, u utorak , „na žežin“ u crkvi Sv. Kuzme i Damjana, u sklopu ljetnih priredbi, održan je koncert „Za križem“ u izvedbi Jelšonskih kantaduri.

Na sam dan Svetog Kuzme i Damjana u srijedu, održana je svečana Misa, dok je popodne bila tradicionalna procesija. Veselio nas je velik odaziv ljudi, što je uveličalo našu feštu. Navečer je održan ples uz grupu „Đir“ iz Splita, do ranih jutarnjih sati.

U subotu 29.09. odigran je 3. Memorijalni turnir za našeg Lukšu Nezića. Turnir je u organizaciji grada Hvara i NK Levande. Drugu godinu zaredom turnir osvaja NK Hvar, koji je u finalu pobijedio NK Vrisnik. U utakmici za treće mjesto NK Levanda je dobila HNK Vatru. Tino Trbić proglašen je za najbioljeg golmana, dok je titulu najboljeg igrača ponio Ive Gilve. Nagrade je uručio gradonačelnik Hvara Pjerino Bebić, dok je u ime obitelji Nezić prigodne zahvalnice uručio Hasko Nezić, Lukšin otac. Zahvaljujemo svim na pomoći u organizaciji.

U tijeku je još 4. Otvoreni bočarski susret na Vidikovcu u Velom Grablju, finale se predviđa na Dan neovisnosti 8.10., pa svakako svratite i uživajte u najboljim partijama naših boćara.

Za više slika klikni OVDJE

Do iduće prigode zdravi bili i svako dobro!

12.10.2012.


Povratak na novosti

Galerija slika: