Pjover

Velo Grablje

Velo Grablje

Grad Hvar

Završen 6. festival levande u Velom Grablju

Završen 6. festival levande u Velom Grablju

Odličnim koncertom grupe Stampedo u subotu navečer završen je 6. festival levande u Velome Grablju.

U organizaciji udruge Pjover tijekom dva dana Velo Grablje bilo je mjesto u koje se moralo otići. Bogat program kojim bi se lako popunila i kakva višednevna manifestacija uključivao je žetvu levande i gradnju suhozida, stručna predavanja i radionice, izložbe i koncerte, književnu večer i dvodnevni sajam otočkih proizvoda. Bilo je tridesetak sudionika, a posjetitelja prema prvim procjenama više nego lani, dosta stranih gostiju koji su posebno bili zaintersirani za žetvu i kuhanje levande te izgradnju suhozida.

Ono što posebno veseli je "međuudružna" suradnja - udruga Tartajun iz Dola, viška "4 grada Dragodid" i splitska "Viola Odorata" dali su svoj doprinos i sadržajno i u organizaciji. Kako ističe predsjednik Pjovera, Ivo Zaninović Grande, izuzetno je važno što je zaživio volonterski kamp, a 20-ak volontera podsjetilo je na važnost zajedničkog rada na ideji u koju se vjeruje.

Organizatori iz udruge Pjover zahvaljuju svim sudionicima, posjetiteljima i volonterima na zajedničkom stvaranju još jednog posebnog događaja koji je potvrdio da otočka baština i starina imaju svoje mlade čuvare.

K. Vučetić

Izvor: Portal OH

01.07.2014.


Povratak na novosti

Galerija slika: