Pjover

Velo Grablje

Velo Grablje

Grad Hvar

VELO GRABLJE - OLIMPIJSKO SELO

VELO GRABLJE - OLIMPIJSKO SELO

U medijskim nastupima o Velom Grablju mnogo puta smo pisali i naglašavali o sportskom fenomenu koji krasi to malo mjesto na otoku Hvaru, a od sinoć imamo i najnoviji status - Olimpijsko selo!
Nakon davnih igara „zoga falo“ u kojima je Grablje imalo vrhunske igrače, potom odbojkaša koji su osvojili prvenstvo otoka 1958. g , preko odličnih stolnoteniskih uspjeha 70-tih, nogometnih poslastica i tri krune prvaka otoka, boćarskih tradicija osvajanja prvog mjesta, podvodnih ribolovaca, jedriličara...Velo Grablje od danas ima i olimpijsko odličje.
Lucija Zaninović , podrijetlom Grabaljka, osvojila je brončanu olimpijsku medalju u taekwondou na ljetnim olimpijskim igrama u Londonu. To je 21. hrvatska medalja od samostalnosti, a deveta brončana. Nakon Pekinga i dvije brončane medalje Martine Zubčić i Sandre Šarić, treća taekwondaška olimpijska medalja za Hrvatsku. Velik uspjeh za obitelj Zaninović, koji može biti još i veći, jer danas nastupa i sestra blizanka Ana u kategoriji do 57 kilograma.
U ime udruge „Pjover“ i Velog Grablja čestitamo sestrama Zaninović, njihovom treneru i obitelji, na velikom uspjehu, ponosimo se vama, te vam želimo još mnogo sportskih uspjeha!

PS. Zanimljivost: Prije nekoliko dana u Velom Grablju, pas Đeki vlasnika Ivice Tomičića Tomička, u šumi je pronašao staru rukometnu loptu za koju stariji mještani govore da sigurno ima 40-tak godina.
Vrijedan nalaz i potvrda da sportski duh u mjestu zaista postoji!
Pronađena lopta bit će pohranjena u novim klupskim prostorijama u Velom Grablju.
 

10.08.2012.


Povratak na novosti

Galerija slika: