Pjover

Velo Grablje

Velo Grablje

Grad Hvar

Radionica suhozida „Petrebišća 2011.

Radionica suhozida „Petrebišća 2011.

Pjover u goste Dragodidu.
Radionica suhozida „Petrebišća 2011. „
Udruga „Pjover“ i ove je godine sudjelovala na radionici suhozida „Petrebišća 2011. „ u organizaciji Udruge „4 grada – Dragodid“. Projekt obnove sela kroz radionice započeo je prošlog ljeta, a U. „Dragodid“ za navedeni projekt nagrađena je nagradom Europske unije za kulturnu baštinu – EUROPA NOSTRA AWARD 2011.
Na ovogodišnjoj radionici na lokaciji napuštenog selišta Petrebišća u Parku prirode Učka iznad Mošćeničke Drage (700 m n.v.) sudjelovalo je 20-ak studenata arhitekture, etnologije i krajobrazne arhitekture sa Sveučilišta u Zagrebu i Splitu, kao i nekolicina lokalnih majstora i gostiju prijatelja Udruge.
Obnovili smo veliku većinu suhozida u samom mjestu, na kamenoj kućici (koja je u Općinskom vlasništvu) popravili smo krunu i pripremili drvenu konstrukciju za krov, koji se planira obnoviti dogodine, sredili smo zapušten okoliš i barem na kratko vratili život u to napušteno malo mjesto...
Zahvaljujemo se domaćinima na gostoprimstvu - Šrajeru, Bubalu, Grgi i Miši.
Veselimo se ponovnom susretu u Petrebišćima ili možda na sličnoj radionici u Velom Grablju na otoku Hvaru - NAJVEĆEM DOMU SUHOZIDA !
 

08.08.2011.


Povratak na novosti

Galerija slika: