Pjover

Velo Grablje

Velo Grablje

Grad Hvar

PJOVER NA RADIONICI „MOBILIZACIJA MLADIH U RURALNIM ZAJEDNICAMA“

PJOVER NA RADIONICI „MOBILIZACIJA MLADIH U RURALNIM ZAJEDNICAMA“

U Kulturnom centru Ivan Vitić  u Komiži održana je radionica na temu MOBILIZACIJA MLADIH U RURALNIM ZAJEDNICAMA u organizaciji LEADER mreže Hrvatske, a uz potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Ministarstva poljoprivrede.

Radionici je prisustvovalo 10 LAG-ova s ukupno 23 predstavnika, članova ili volontera LAG-a  ( LAG-a Baranja, LAG-Frankopan, LAG- Moslavina LAG, Šumanovci, LAG Zapadna Slavonija LAG Mareta, LAG Posavina, LAG Škoji,  LAG Vallis Collapis  i LAG Središnja Istra.). Kao član LAG-a Škoji, na radionici je sudjelovala i U. Pjover.

Iskusni treneri upoznali su sudionike  sa svojim iskustvima u mobilizaciji mladih, metodom procjene potreba u zajednici te programom ERASMUS +

Sudionicu su detaljno upućeni u proces pripreme i provedbe programa ERASMUS + kao i sam prijavni obrazac. Kroz zorno prikazane primjere dobre prakse mogli su steći uvid u moguću dugoročnu korist koja se postiže razmjenama mladih.

Praktične radionice iznjedrile su nekoliko izvrsnih projektnih ideja ali i pokazale važnost LAG-ova u umrežavanju lokalnih inicijativa i dionika.

Prisustvovanje na navedenim seminarima LAG-ovima je omogućeno iz Mjere 202 pretpristupnog EU programa IPARD.

13.10.2014.


Povratak na novosti

Galerija slika: