Pjover

Velo Grablje

Velo Grablje

Grad Hvar

Ožujak i Travanj

Ožujak i Travanj

Velo Grablje je u ožujku i travnju bilo poprište dobrih događanja. Naime u Velom Grablju su se snimali kadrovi za film „Osmi povjerenik“.Scenarij za taj film rađen je po iznimno popularnom i nagrađivanom istoimenom literarnom predlošku Renata Baretića. Grablje je na trenutak postalo mjesto Trečić, te je za potrebe filma Zadruga dobila ulogu Škole, dok je butiga ostala na istom mjestu i u nekom trenutku čak je proradila !. Nekoliko fotografija sa snimanja su u prilogu.

 

U spotu za pjesmu Eurovizije korištene su scene iz filmaHvar – into the storm, čiji su autori dvojica Osječana, Mario Romulić i Dražen Stojčić. Mario Romulić izvrstan fotograf rado uzima naše selo za potrebe „dobrih kadrova“ i na tome smo mu zahvalni. Također uvijek se odaziva na suradnju i doprinos udruzi Pjover ustupanjem njegovih fotki.

Vido možete pogledati na link: https://www.youtube.com/watch?v=yBrADG8lWFY

Opet nas je posjetio vrtić Vanđela Božitković iz Hvara. Najmlađi su uživali u šetnji selom, vidili su destileriju, pjover, zadrugu, crkvu, poštu - društvenu prostoriju, osladili se sa marendom i za kraj zaigrali na balote.

Za potrebe natječaja za sredstva iz Gradskog proračuna 2016. Uredno smo prijavili naše programe, kao najveći je 8. Festival levande, i redovan rad U. Pjover.  Sudjelovali smo kao članovi Laga na Skupštini održanoj 5.4.2016. Također aktivno sudjelujemo u međuotočkoj inicijativi „Pokret otoka „. Odazvali smo se akciji „Zelena i plava čistka“, uredio se okoliš oko Venerande, dok su morska ekipa očistila podmorje uz obalu. Redovno održavamo sastanke i dogovore za buduće akcije.

23.05.2016.


Povratak na novosti

Galerija slika: