Pjover

Velo Grablje

Velo Grablje

Grad Hvar

NAPOKON PROSTOR ZA GROBAJSKE INSTITUCIJE

NAPOKON PROSTOR ZA GROBAJSKE INSTITUCIJE

NAPOKON PROSTOR ZA GROBAJSKE INSTITUCIJE !

Kućica u Velom Grablju u vlasništvu Hrvatke pošte d.o.o., postat će novi dom za Udrugu „Pjover“, Bočarski i Nogometni klub „Levanda“. Naime, sklopljen je ugovor o Zakupu gdje se prostor pošte (površine od 25 m2 – kč.br. 4153/1, zk.ul. 835 k.o. Grablje) daje Udrugama u najam za 1 kunu mjesečno , na 3 godine ( s mogućnošću produljenja).
Dugogodišnji napor i zalaganje da dobijemo prostor, gdje bi pohranili vrijedan arhiv, slike, mnogobrojne osvojene trofeje – napokon je ostvaren !
Pred nama je, nakon ljetne sezone, urediti prostor i okoliš „Pošte“, te ga staviti u funkciju za svakodnevni rad udruga.
Zahvaljujemo svima koji su pomogli u realizaciji ovog ugovora, te pozivamo svih da pomognu kada za obnovu dođe vrijeme...
Zdravi bili !

HRVATSKA POŠTA d.d., Poslovnica HVAR
Riva b.b.
21450 Hvar
24.03.2011. god.
ZAMOLBA
Poštovani,
U gotovo napuštenom selu Velo Grablje na otoku Hvaru postoji prostor (mala kučica) u vlasništvu Hrvatske pošte. Davno za vrijeme građenja, a u korist društvenog dobra, mještani sela odrekli su se tog djela zemljišta u korist Pošte.
S iseljavanjem ljudi iz sela zatvorila je i Pošta, a s godinama prostor je sve više propadao da bi danas on bio u derutnom stanju i kao takav narušava izgledu pri ulasku u Mjesto. Velo Grablje iako napušteno (svega par stanovnika), preko svojih institucija i dalje živi, a i u projektu je Županije Splitsko- Dalmatinske „Etno-eko selo“. U Grablju djeluju Udruga za zaštitu i revitalizaciju „Pjover“, MO V. Grablje, Nogometni i Bočarski klub „Levanda“. (pogledati YouTube - HvarTV)
Ovim putem Vas molimo da nam izađete u susret, te nam ustupite prostor za potrebe klubova. Ujedno, prostor bi obnovili, a s poštanskim detaljima (starinski telefon, markice, razglednice i sl.) u sklopu projekta „Etno-eko selo“ napravili bi zajednički marketinški potez - nama kao potreba i turistička ponuda (poštanska zbirka-muzej), a Vama kao reklama (i svaka Vaša želja i dobar savjet).
Predlažemo potpisivanje ugovora o najmu, kojeg bi kompenzirali s uloženim sredstvima kod obnove, na neki vremenski period između Hrvatske Pošte kao vlasnika i naših institucija.
U nadi da ćete ovaj zahtjev realizirati,
Zahvaljujemo,
Predsjednik BK. LEVANDA - Nikola Zaninović
Predsjednik NK. LEVANDA - Ivica Tomičić
Predsjednik udruge „Pjover“ - Ivan Zaninović Grande
 

24.08.2011.


ZAMOLBA ZA PROSTORIJE GROBAJSKIH INSTITUCIJA


Povratak na novosti

Galerija slika: