Pjover

Velo Grablje

Velo Grablje

Grad Hvar

Aktivnosti u Velom Grablju kroz 4 mjesec

Aktivnosti u Velom Grablju kroz 4 mjesec

Dragi prijatelji U. Pjover,

Prenosimo kolaž slika i kratko izvješće o događanjima, koja su se održala u Velom Grablju kroz mjesec travanj.

-          Aktivirali smo se za izdanje nove knjige u biblioteci „Pjover“, Kuzma Petrić - "Rječnik grabaljskoga govora", plan je izdati knjigu do proslave sv. Kuzme i Damjana 2017.

-          PD HVAR organiziralo je izlet na Motokit, te ručak za svih u „Domu sanjara“ u Velom Grablju (https://web.facebook.com/Planinarsko-dru%C5%A1tvo-Hvar-784229371662532/?hc_ref=PAGES_TIMELINE&_rdc=1&_rdr)

-          Organizirali smo u Gradskoj lođi, okrugli stol na temu „ Budućnost levande na otoku Hvaru“

-          U sklopu projekta Erasmus+, Srednja škola Hvar organizirala je cjelodnevni izlet u Velo Grablje, (otvaranje pješačke staze, razgledavanje etno-eko sela (destilerija, uljara, vapnenica, suhozidi), predavanja, radionice izrade suvenira od lavande, gradnje suhozida i kulinarska radionica s lavandom)

-          Posjet grupe turista iz Finske i organizirana „radionica suhozida“ (u aranžmanu Ante Lacmana) uredio se komad „Komunskog puta“  kod Japjenice na Roskarsnici.

-          Posjetila nas je grupa planinara iz Slovenije - PD Slovenske Konjice

-          U selo su se predstavili kandidati za gradonačelnika Riki Novak i Kuzman Novak. Iznjeli su kratak program i s mještanima se upoznali o aktualnostima Velog Grablja.

-          NK Levanda završio je na 6. mjestu FNL 2016/2017., no ima priliku osvojiti Kup otoka Hvara, koji će se odigrati kroz 5 mjesec. Podsjetimo da se Kup otoka osvojio dvije godine za redom (2015.,2016.)… podržimo naše „Zelene“ u borbi za treći uzastopni naslov. U prilogu je slika sa gostovanja u Sućuraj, kod pobjede 1:2.

-          Organiziran je kontenjer za „glomazni otpad“ u organizaciji M.O. Velo Grablje i Komunalnog Hvar. Pojedinci su makli olupine automobila iz sela. Hvala na razumjevanju.

-          Postavljena je nova „vižiola“-oglasna ploča u Hvaru, za vijesti iz i za Velo Grablje.

-          Dobrim vjestima dodajmo i to da je „zatvoren“ krov na Zbondinu kuću.

-          Naša nastojanja za obnoviti školu putem projekata EU i aktualnog natječaja, nažalost su usporena i zasada je ideja stavljena po strani. O ovoj temi ćemo zasigurno reći više riječi kada budemo imali konkretne podatke.

Hvala svima koji su sudjelovali i pomogli u nastojanju za bolje našem selu,

Najavljujemo 9. Festival levande 30.06. – 1.07.2017., a prije toga radnu akciju uređenja sela, koja će se održati krajem svibnja.

Zdravi bili!

19.05.2017.


Povratak na novosti

Galerija slika: