Pjover

Velo Grablje

Velo Grablje

Grad Hvar

6. Festival levande

6. Festival levande

Završne pripreme za ovogodišnji Festival lavande su pri kraju i pravo je vrijeme za objavu dijela programa manifestacije koju Udruga „Pjover“ uspješno organizira već šestu godinu za redom.

Savršen spoj edukacije, zabave i autentičnih okusa i mirisa otoka počinje u petak, 27. lipnja i tijekom dva dana Velo Grablje bit će središte svih događanja s mirisom lavande. Najzanimljiviji dio za sve one koji se s lavandom nisu rasli svakako će biti žetva u okolici Grablja te kuhanje, odnosno destilacija. Tijekom održavanja festivala bit će otvoren sajam izvornih otočkih proizvoda s naglaskom na proizvode od lavande.

Tradicionalno će biti održana predavanja u Poljoprivrednoj zadruzi, a kako ekipa „Pjovera“ dobro zna da je teorija bez prakse samo pola posla, na festivalu su osim predavanja organizirane i radionice: radionica suhozida, kreativne radionice za djecu te slikanje na laboratorijskom staklu.

Kultura i umjetnost našli su svoje mjesto pa će Velo Grablje opet ugostiti pisca s Visa i njegove prijatelje na večeri poezije, hvarski zbor Stella Maris održat će koncert „Rapsodija u ljubičastom“, a „Pozdrav lavandi“ otplesat će balerine Baletnog studija Hvar. Osim njih, svoj doprinos Festivalu dat će i udruga za unaprjeđenje kulture cvijeća – Viola Odorata.

Naravno, ni sporta neće nedostajati, pa će u novootvorenom sportskom centru biti održan boćarski susret, a organizirana je i navijačka zona – fan zone! – s praćenjem nogometnih utakmica uživo.

I na kraju, kakav bi to festival bio bez dobre i žestoke svirke, a za to će se pobrinuti grupa Stampedo.

Program sa satnicom izlazi uskoro, a vi zapišite: 27. i 28. lipnja, Velo Grablje, Hvar.

Katija Vučetić

Preuzeto s portala OH

13.06.2014.


Povratak na novosti

Galerija slika: